Sosodikon Hill | Kundasang | Sabah

by - August 19, 2018


Sosodikon Hill terletak di Kg.Kauluan, Kundasang Sabah. Jalan ke sini sehala menuju ke DESA Farm. Simpang masuk ke Sosodikon Hill sebelum simpang masuk ke DESA Farm (Sila rujuk gambar)





Dalam masa 5 minit boleh sampai ke puncak. 

Apa yang menarik di Sosodikon Hill ni?
PEMANDANGAN @ VIEW dia perghhh!!!! memang cantik,bikin sejuk hati... tidak percaya? boleh la datang sini. Boleh juga layan beberapa gambar yang saya snap di bawah entry ini


Bagi yang datang melawat DESA Farm tu alang-alang sudah sampai, singgahlah di Sosodikon Hill ni

Yuran Masuk :
RM3 (Seorang)

JALAN MASUK KE SOSODIKON HILL


Simpang Masuk ke Sosodikon Hill bersebelahan/sebelum simpang masuk ke DESA Farm

Bagi yang sayangkan kereta, boleh parking depan Dream World Resort ni ha... tapi jangan sampai menghalang pula ya...
Sebab jalan masuk ke Starting point tu agak 'rock'. Bagi yang membawa kereta 4WD boleh ja reda tu...

Ni Jalan masuk dia..ada juga kereta kecil bawa masuk. Tapi saya xberani la bawa....

Kawasan Parking & Starting point Sosodikon Hill

Kaunter Pendaftaran. Yuran RM3 (seorang). Air dan makanan ringan juga ada dijual di sini

LALUAN KE PUNCAK SOSODIKON HILL


Inilah Sosodikon Hill. Tidak Jauh Puncak dari Starting Point
OK. Lets GO!

Sepanjang jalan menuju ke puncak boleh jumpa macam-macam jenis bunga

Bunga.Batu.Manusia dan Gunung Kinabalu!


Pandang Belakang. Ni lah view korang ~ (Ini belum sampai puncak lagi gaiss)



"Tidak perlu berusaha keras untuk menjadi lebih baik dari orang lain...Cukuplah kau berusaha menjadi lebih baik dari dirimu yang dahulu"




Jalan bertangga (kayu) + Pagar Bambu

Pandang Belakang ~

Jengg~ Mau sampai puncak sudah

Tandas juga disediakan di sini (dekat puncak)



VIEW PUNCAK SOSODIKON HILL 


Subahanallah! Sungguh Indah ciptaan Maha Esa ~

Masa kami sampai sini, angin sangat kuat weiiii~~~sangat! hampir terbang sis


Ni lah keadaan Puncak Sosodikon Hill



Santai bersama ~



Boleh bawa family bersama ~

View dari atas ke bawah

View dari Puncak







"But the most beautiful things in life are not things. They're people, and places, memories, and pictures. They're feelings and moments and smiles and laughter"


BUNGA-BUNGAAN DI SOSODIKON HILL (Yang sempat snap)









Sedikit Hiburan ; atau boleh juga sedikit tips cara ambik gambar . ahhahaha





Kawan saya juga pandai ambik gambar blurrr~ yeah!


Suatu hari nanti saya pasti kembali ke sini. Insyallah

Terima Kasih Tasa teman saya hiking. Sebenarnya saya xkisah pun pasal gambar 'kreatif' yang ko ambik tu. hahaha
Cukuplah jadi teman yang redha mendengar segala bebelan keluhan bebanan kerja~


Boleh check Gambar-gambar Bukit lain pula (klik ja nama bukit tu):

Bukit Matanoi, Apin-Apin, Keningau, Sabah

You May Also Like

1 comments

  1. pukul berapa waktu yang sesuai untuk daki sosodikon hills ni ya?

    ReplyDelete